איגרת חוב (אג”ח) – היא נייר ערך המהווה תעודת התחייבות לתשלום חוב. זהו מכשיר פיננסי בעזרתו לווים גופים שונים כסף. במכירת איגרת חוב, מקבל מנפיק האיגרת סכום כסף מרוכש האיגרת מראש, ומתחייב לרוב, בתמורה,לשלם לשיעורין את הסכום הנקוב (לעתים בתוספת הצמדה), וכן ריבית, במועדים עתידיים הנקובים בנייר. שני הסוגים המקובלים ביותר של איגרות חוב הן איגרות המונפקות על ידי חברות גדולות וגורמים ממשלתיים. מרבית איגרות החוב סחירות, ויכולות לעבור מספר ידיים מרגע קנייתן ועד לפדיונן.
אופציות מעו”ף – בבורסה לניירות ערך בתל אביב נסחרות אופציות על מדד תל אביב 25.
ביטחונות בחשבון מסחר – מסחר בחוזים עתידיים הינו מסחר ממונף. לכן מתאפשרת האופציה לסוחר לסחור בסכום כסף גבוה מסכום הכסף שנמצא בחשבון המסחר בבנק. לצורך קבלת אפשרות המינוף קובעים הברוקר והבורסה את ערך הכספי שנדרש עבור כל חוזה. סכום הכסף בחשבון חלקי סך הביטחונות לכל חוזה נותן את כמות החוזים המקסימאלית למסחר.
ברוקר – אדם אשר מוסמך על ידי הבורסה לניירות ערך לבצע פעולות של קניה ומכירת ניירות ערך עבור לקוחותיו.
גמא, תטא וסטיות תקן – כלים מתמטיים לחישוב כדאיות רכישה או מכירת אופציה.
גרף – תרשים דו-ממדי המשמש להצגה חזותית של מידע מספרי ביחס למחיר נכס (מניה, מטבע, מדד, חוזה עתידי וכד’) נסחר בשוק ההון.
גרף נרות יפניים – גרף המציג זמני מסחר בבורסה. הקצה העליון של הנר מסמל את השער הגבוה ביותר באותו יום מסחר, והקצה התחתון של הנר מסמל את השער הנמוך ביותר באותו יום מסחר. את גוף הנר יוצרים שער הפתיחה ושער הסגירה. כאשר שער הפתיחה נמוך משער הסגירה גוף הנר יהיה חלול (ובדרך כלל צבעו של הנר יהיה ירוק), כאשר שער הפתיחה גבוה משער הסגירה גוף הנר יהיה מלא (ובדרך כלל צבעו של הנר יהיה אדום), בצורה זו צבעו של הנר מראה את המגמה התוך-יומית באותו היום. גרף הנרות היפניים הוא הגרף הנפוץ ביותר בקרב המנתחים הטכניים שכן הוא נותן מידע רב ובצורה ברורה.
גרף סגירת מחיריםLine on Close – גרף הנראה כקו רציף המתאר את תנועת המחיר האחרון בעת סגירת המסחר בשוק בזמן מסויים.
גרירת סטופ-לוס (טריילינג סטופ) – הזזת מיקום הזמנת הסטופ עם כיוון תנועת השוק מעבר למחיר הכניסה לפוזיציה כאשר הפוזיציה מרוויחה. במצב זה הפוזיציה יכולה רק להרוויח.
* אנשים שקראו את הסקירה, התעניינו גם לגבי מסלול החניכה של 3D TRADING
דאו ג’ונס – מדד משוקלל של 30 שערי המניות של החברות הגדולות והמובילות שנסחרות בבורסה לניירות ערך בניו-יורק.
Depth of Market (DOM) – חלון במערכת המסחר המציג את ביצועי המסחר ע”י הקונים והמוכרים. מאפשר לראות את הביקושים וההיצעים ברמות מחיר נמוכות וגבוהות מהמחיר בו נמצא השוק כרגע.
הסליקה היומית – חישוב על בסיס יומי שעושה הבורסה עבור כל סוחר לגבי הרווח וההפסד בכל יממה. הסליקה מתבצעת במועד סגירת הבורסה בניו-יורק בארה”ב. במידה ועד מועד זה כל הפוזיציות הניבו רווח, יעבור הרווח הכספי לחשבון הבנק של הסוחר. במידה ובמועד הסליקה כל הפוזיציות הניבו הפסד, יצא סך ההפסד הכספי מחשבון המסחר של הסוחר.
וול סטריט – רחוב בדרום מנהטן, מקום מושבה של הבורסה לניירות ערך בניו יורק, נחשב ללב הרובע הפיננסי בעיר. השם “וול סטריט” הפך להיות שם נרדף לשווקים הפיננסיים ככלל.
חוזה עתידי (באנגלית: Futures Contract) – התחייבות לספק (ומאידך לרכוש) נכס כלשהו (סחורה, מטבע חוץ, נייר ערך וכו’) במועד עתידי, כאשר המחיר נקבע מראש והתשלום מתבצע במועד מסירת הנכס או הסחורה.
מגמה – מראה את כיוון תנועת השוק. ישנן שלוש מגמות: מגמה עולה בה מחירי השוק עולים ככל שעובר הזמן. מגמה יורדת בה מחירי השוק יורדים ככל שעובר הזמן. מגמת דשדוש בה מחירי השוק עולים ויורדים לסירוגין כך שנראה כאילו השוק נע לצד ללא כיוון (למעלה או למטה).
מדד ת”א 35 – נקרא גם מדד המעו”ף, מדד המרכז את 35 המניות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר בבורסה של ת”א.
מדד ת”א 100 – מדד המרכז את 100 המניות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר הנסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב.
מדד Nasdaq100 – מדד מניות הטכנולוגיה הגדול והמוכר בעולם, והמוביל של ארה”ב והוא כולל את 100 החברות הלא פיננסיות הגדולות ביותר הנסחרות בבורסה בארה”ב.
מדד Dax – מדד המניות המוביל בגרמניה הכולל את 30 החברות הגרמניות בעלות שווי השוק והסחירות הגבוהים בשוק המניות בגרמניה.
מדד S&P500 – מדד המניות המוביל בארה”ב שכולל את 500 המניות בעלות שווי השוק הגדול ביותר בנסחרות בבורסה בארה”ב שמשקפות את כלל פעילות המשק האמריקאי.
מדד – Russel2000 – מדד 2000 המניות הבינוניות והקטנות מתוך 3000Russel
* אנשים שקראו את הסקירה, התעניינו גם לגבי מסלול החניכה של 3D TRADING
מטבע חוץ (מט”ח, פורקס) – מטבע של מדינה אחרת, בדרך כלל מטבע מקובל במסחר בינלאומי. סוחרי מט”ח סוחרים על שינוי ערכי מטבעות זרים.
מיצוע – פעולה בה סוחר מוסיף לפוזיציה קיימת עוד חוזים למסחר. בדרך כלל כאשר הפוזיציה מפסידה. הוספת חוזים לפוזיציה מחשבת את ממוצע כלל המחירים בהם נקנו או נמכרו החוזים ומשנה את מחיר השוויון של הפוזיציה.
מניה – היא נייר ערך המקנה חלק בבעלות בחברה המקנה בעלות חלקית בזכויות והשליטה בחברה ובכלל זה זכות הצבעה, זכות לקבלת דיבידנד וזכויות בפירוק. לכל אחד מבעלי המניות ישנן מניה או מניות, כלומר זכויות וחובות הנוגעות לבעלות בחברה וליחסים בין בעלי המניות האחרים. חלק מהזכויות שמקנות המניה הן זכויות כלכליות (כספיות), ומכאן שהמניה היא נכס השווה כסף. חלוקת המניות בין בעלי המניות מייצגת את שיעור הבעלות של כל אחד מהם בחברה. דהינו, מעמדו של מחזיק המניה ילך ויתחזק ככל שיש בידיו יותר מניות.
מסחר באופציות – כתב אופציה הינו מסמך המקנה למחזיק בו זכות להמיר מסמך זה במניות או באגרות חוב של החברה המנפיקה את כתב האופציה במחיר מסוים (מחיר המימוש) ובתאריכים מסוימים, הנקבעים מראש בעת הנפקת כתב האופציה.
מסחר במרווחים (SPREADS) – שיטת מסחר בה סוחרים על הפער שנוצר בין שני ניירות ערך או חוזים. בשיטה זו אין צורך “לנחש” לאיזה כיוון ינוע השוק, למעלה או למטה. כמו כן נדרשים ביטחונות נמוכים.
מסחר יומי או מסחר תוך-יומי – פעולה של קניה ומכירה של ניירות ערך במהלך אותו יום המסחר, כך שכל הפוזיציות נסגרות לפני סיום יום המסחר.
מסחר ממונף – מסחר שממומן על ידי גורם חיצוני. הסוחר משתמש בכספי אחרים לצורף הגדלת הרווחים במינוף תיק ההשקעות המנוהל.
מתנדים (אינדיקטורים) – RSI, סטוקסטיק, MACD, רצועת בולינגר, ממוצעים נעים – כלים בניתוח טכני שממוקמים על גרף המחירים ומראים איתות סטטיסטי לגבי כיוון תנועת השוק.
Slow Stochastic, DMI – מתנדים, אינדיקטורים המשמשים בניתוח טכני לזיהוי מגמות של השוק.
* אנשים שקראו את הסקירה, התעניינו גם לגבי מסלול החניכה של 3D TRADING
ניתוח טכני – שיטה לניתוח מגמות של נכסים פיננסיים הנסחרים במסחר בבורסה (מניות, סחורות, מטבע חוץ). ניתוח טכני נעשה על גבי גרפים, במטרה לזהות מגמות ודפוסים שיאפשרו לחזות תנועות עתידיות בשוק.
נקודות במדד – כל מדד מתחלק לערך נקודות בסרגל המחירים במדד. בכל חוזה ערך הנקודה נקבע ע”י הבורסה והוא שונה בין החוזים השונים. עליה או ירידה של מחיר המדד יהיה שווה תמיד בערך הכספי שנקבע לכל נקודה.
פוזיציית לונג – עמדה, עסקה בה מחזיק של נייר ערך מסויים צופה עליה במחיר ותנועה של השוק כלפי מעלה.
פוזיציית שורט – עמדה, עסקה בה מחזיק של נייר ערך מסויים צופה ירידה במחיר ותנועה של השוק כלפי מטה.
פקודת לימיט – מתבצעת לצורך רכישה או מכירה של נייר ערך בשער מוגבל. הפקודה יכולה להתבצע במחיר גבוה או נמוך ממחיר השוק של נייר הערך.
פקודת מרקט – מתבצעת לצורך רכישה או מכירה של נייר ערך במחיר זמין ביותר. סוג זה של פקודה יתבצע באופן מיידי.
פיפס – התזוזה הקטנה ביותר האפשרית בין רמת מחיר אחת לשניה. לדוגמא: בחוזה S&P כל נקודה שווה 50 דולר ומתחלקת לארבעה פיפס וכל פיפס שווה 12.5 דולר.
פריצות – תנועה חדה של השוק לכיוון מעלה או מטה לאחר תנועת דשדוש לאורך זמן מסויים.
ציטוט פיננסי – קביעת מחיר לקנייה או מכירה של מוצר פיננסי. לציטוט יש שער רכישה (Bid price) ושער מכירה (Ask price): שער הרכישה מתייחס למחיר אותו מוכן קונה לשלם עבור המוצר ושער המכירה מתייחס למחיר אותו מוכן לקבל המוכר תמורת המוצר.
קו התנגדות – רמת מחיר בה מחיר נייר הערך מפסיק לעלות וההיצע גדל. כתוצאה מכך בהתנגדות המחיר מתחיל לרדת.
קו תמיכה – רמת מחיר בה מחיר נייר הערך מפסיק לרדת והביקוש גדל. כתוצאה מכך בתמיכה המחיר חוזר לעלות.
קטיעת הפסד (סטופ-לוס) – הפסד בפוזיציה נוצר כאשר השוק עולה בפוזיצית שורט וכאשר השוק יורד בפוזיצית לונג. יעד קטיעת הפסד נקבע מראש ע”י הסוחר כ-Stop Loss.
* אנשים שקראו את הסקירה, התעניינו גם לגבי מסלול החניכה של 3D TRADING
קרן נאמנות – היא כלי שמטרתו השקעה משותפת בניירות ערך והפקת רווחים משותפת מהחזקתם ומכל עסקה בהם. קרן הנאמנות מנוהלת על ידי מנהל הקרן. קרן הנאמנות משקיעה לפי מדיניות השקעה הנקבעת מראש וניתנת לשינוי מעת לעת. ישנם סוגים רבים של קרנות נאמנות, לפי סוגי המדיניות של הקרן יכולות להשתייך לסקטורים שונים בתחומי המסחר והכלכלה (כללי, ענפים, מדדים, אופציות, אג”ח להמרה וכו’) ומהן המתמקדות באפיקי השקעה אחרים, כגון מק”מ, אג”ח צמודות מדד, אג”ח במט”ח, סחורות ועוד.
ETF – קרן השקעות הנסחרת בבורסה, בדומה למניות. ETF מחזיקה בנכסים כמו מניות, סחורות, או איגרות חוב נסחרת קרוב לשווי הנקי של נכסיה במהלך יום המסחר.
רווח (פרופיט) – רווח בפוזיציה נוצר כאשר השוק עולה בפוזיצית לונג וכאשר השוק יורד בפוזיצית שורט. יעד הרווח נקבע מראש ע”י הסוחר כ- Take Profit.
תבניות היפוך מגמה – תצורות גרפיות של נרות יפניים שמצביעות על שינוי בכיוון השוק.
תעודת סל – היא תעודת התחייבות הדומה לאיגרת חוב ומונפקת על ידי גוף פיננסי. התעודה נסחרת בבורסה לניירות ערך ומאפשרת למשקיע לעקוב אחר נכס בסיס כגון: מדדי מניות, מדדי איגרות חוב, שערי מטבע חוץ, סחורות ועוד. למשל, רכישת תעודת סל העוקבת אחר מדד הנאסד”ק 100, מדד הכולל את 100 החברות הטכנולוגיות הגדולות והסחירות ביותר בבורסת הנאסד”ק, דומה לרכישת כל 100 המניות הנכללות במדד על פי משקלן היחסי במדד.
Level2 – ספר ההזמנות של מניות הנאסד”ק. מראה איזה סוג של סוחרים פועלים לצורך קניה או מכירה של מניה ואת המחיר שבה המניה צפויה להיסחר בטווח הקרוב.
Swing – פוזיציה המוגדרת כקניה או מכירה של נכס בשוק ההון לזמן ארוך מיומיים.
Time & sale (הידוע גם בשם הסרט) – הוא מידע המשמש סוחרי יום מקצועיים לצפות בתנועות המחיר הנוכחי ברמה מפורטת ביותר. Time & sale מראה כל פעולת מסחר כפי שהיא מתרחשת והיא מוצגת בדרך כלל כרשימה גלילה.
מסחר במרווחים (SPREAD) – השיטה הטובה ביותר למסחר. נסחרת ע”י קרנות הגידור הגדולות בעולם. זו שיטת מסחר למסחר בהפרש בין שני ניירות ערך או חוזים. בשיטה זו אין צורך לנחש אם השוק ינוע למעלה או למטה. בנוסף, המסחר במרווחים דורש בטחונות נמוכים יחסית. גבע גזית הוא חלוץ עולמי בשיטת המסחר במרווחים. גבע הצליח להתאים שיטה זו למסחר בחוזים קטנים ולסוחרים בעלי חשבון מסחר קטן.
סטופ-לוס נגרר – הסטת הוראת ה-סטופ-לוס לכיוון תנועת שוק השוק אל מעבר למחיר הכניסה של העסקה, ברגע הפוזיציה מתחילה להרוויח. בדרך זו, העסקה יכולה רק להרוויח.
מגמה – כיוון תנועת השוק לאורך זמן. ישנן שתי מגמות: כלפי מעלה, כאשר מחיר השוק עולה בהתמדה; ומטה, כאשר מחיר השוק הולך ופוחת. כאשר השוק אינו נע בהתמדה או בכיוון, אבל הוא משתנה, זה נקרא “דשדוש” או מסחר בתוך טווח.
דפוסי היפוך מגמה – תצורות גרפיות של נרות יפניים המצביעים על שינוי בכיוון השוק.
* אנשים שקראו את הסקירה, התעניינו גם לגבי מסלול החניכה של 3D TRADING